mandag 16. april 2012

Hva er Art Journaling?

Art Journaling er en kreativ prosess hvor du skriver, tegner, maler, drodler, skisser osv i en bok. Og egentlig er det nettopp det det er – en kreativ prosess der prosessen egentlig er viktigere enn det ferdige produktet.

En Art Journal er i motsetning til vanlige dagbøker som kun bruker det skrevne ord, en bok vi fyller med farger, drømmer og lek.

Vi kan jo egentlig kalle det en Kunst Dagbok på norsk, men jeg synes av en eller annen grunn det høres for ambisiøst ut. Kreativ Dagbok høres kanskje bedre ut. Men selv om jeg ikke er så begeistret for at engelske ord sniker seg inn i det norske språket så føles det mest riktig å kalle det Art Journaling.

Det finnes ingen regler om hvordan er AJ side skal se ut, og et raskt søk på nettet vil vise deg at det finnes like mange måter å uttrykke seg på som det finnes mennesker som lager AJ. Og det samme gjelder bruk og valg av materialer.

Du kan male, bruke tusj, fargeblyanter, stempler, sjablonger, klippe i magasiner og lime inn osv osv. Å drive med AJ er en slags basill. Er du først bitt blir du ikke lett kvitt den. Det er en morsom og lekende måte å utvikle og å arbeide med kreative uttrykk og teknikker. Det passer for alle aldersgrupper. Mine elever er fra 9 – 90 år (tro det eller ei). Og det passer like godt for en som aldri har tatt i en pensel eller blyant som for den som har lang fartstid mellom malertuber, tusjer og pensler.

Du bruker enten bøker som er beregnet til dette formålet (her er en av de jeg bruker) eller du kan lage din egen AJ av en gammel bok. Når du så føler deg litt varm i trøya finnes det utallige bøker og kurs om hvordan man kan binde bøker selv ….

Lykke til :)

HUSK COPYRIGHT :)


Mvh

Mariann S

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar