tirsdag 19. mars 2013

Hvordan lage havfruesmykker med Cernit

I dag skal jeg lære dere å lage havfruesmykker med Cernit! Dette er en morsom teknikk som du kan prøve deg på selv. Jeg har valgt å lage havfruen min mer detaljert enn hva du egentlig trenger å gjøre. Hvor detaljert du vil lage havfruen din - det er helt opp til deg selv.


Først tar du en bit Cernit, varmer den litt opp med hendene så du lettere kan forme med den. Du velger selv hvilken farge du vil bruke. Jeg brukte en farge fra Cernit Glamour. Redskapene som ble brukt var Modellerpinner Sett 6 Ass. De er veldig fine! Trenger du å lage mindre detaljer så kan du være kreativ - både gafler og nåler funker fint! Lag en liten ball, som du drar forsiktig nedover så du får en form som ligner på bildet under, bare at den er helt rett.


Når du har denne avlange formen, så trykker du forsiktig den ene fingeren ned rett under brystet på havfruen. Helt nederst trykker du også fingeren ned. Dette skal være halen. 


Så klemmer du til med to fingre, på hver side ovenfor brystet. Nå har du laget skuldre og hodet begynner å ta form.


Nå kan du lage en mer hode-aktig form og gjøre brystet finere.


Bruk litt tid på å gjevne formen ut. Når du er fornøyd med hvordan havfruekroppen ser ut, så kan du droppe resten av detaljene om du vil - for nå har du en havfrue. Det eneste du burde gjøre, er å bøye halen og lage den litt finere. Du må også huske på å lage et hull i bakhodet hennes som du kan tre en tråd igjennom (når du har stekt den).


Jeg ville lage havfruen min mer detaljert, så jeg fortsatte å arbeide med den. Her har jeg bøyd halen og lagd en finere hodeform. Jeg valgte å blande inn Cernit No1 56 g 640 Mint for å skape mer dybde.


Her presset jeg forsiktig en av modellpinnene ned i ansiktet, så det blir lettere å arbeide med ansiktet.


Så arbeidet jeg frem mer detaljer.


Jeg brukte Cernit No1 56 g 010 Hvit porcelain til selve øynene og en bitteliten bit av Cernit No1 56 g 611 Lys grønn. Jeg stakk bakdelen av en nål inn i øynene for å skape illusjonen av en pupill!


Da er det tid for å lage hår! Jeg brukte  Cernit No1 56 g 010 Hvit porcelain til å lage hår! Da formet jeg først til baller som jeg strakk ut så de ble lange. Så la jeg dem bare på havfruen.


Så langt var jeg ikke noe særlig fornøyd med ansiktet til havfruen. Jeg arbeidet en del med detaljene på kroppen hennes, så bestemte jeg meg for å endre munnen. Det skulle jeg kanskje ikke ha gjort. Jeg synes hun ble litt skummel. Men man lærer jo av sine feil.


Da jeg hadde laget et hull i hodet hennes med en tykk nål, var havfruen klar for steking!  


Da havfruen kom ut av ovnen så hun slik ut. Hun er bare 5,5 cm lang!


Det kan bli mange spennende resultater når man lager havfruer! Kanskje du kan lage små skjell på halen, prinsessekrone til hodet eller perlesmykker? Det er mye gøy man kan gjøre!

- Camilla Rose

2 kommentarer: