fredag 27. mars 2015

8 enkle idèer til påskehobby med barna

Påskehobby med barna er noe av det hyggeligste med fridagene. Det behøver ikke være i timevis, og det behøver ikke å planlegges mye i forveien. En liten tur på hobbybutikken kan kanskje trenges, men du kan lage mye av en ganske kort handleliste. Her har vi samlet 8 av idèene vi har kommet opp med, og her er noe til de helt små og til de litt større.



Først ut er disse søte eggene. Handleliste til disse er gips, gipsformer, hobbymaling og silkebånd, og så trenger du lim og pensler.

Disse eggene er støpt i gips i former, deretter er to og to halvdeler festet sammen til et egg. Så er de malt og pyntet med silkebånd. Gips er ikke vanskelig å blande, og eggene er enkle å få ut av formene.

Steg for steg anvisning på hvordan vi laget disse, med masse bilder, ligger her.


Man må selvfølgelig ha et tre å henge påskeeggene sine på. Ekstra morsomt er det hvis hvert barn får sitt eget tre, og med sitt eget navn på. Handleliste til disse er spraymaling, gips og hobbymaling, og så trenger du lim, malepensel, kvister, en pappbit og en tom hermetikkboks.

Her er gipsen blandet ut rett i hermetikkboksen, og kvistene er satt rett ned i gipsen. Hele greia er spraymalt, og så er skiltet malt og lim utenpå boksen.

Steg for steg anvisning på hvordan vi laget disse, med masse bilder, finner du her.


Påsken består av bare lørdager, hva godteri og sjokolade angår iallefall. Hva med å la barna dekorere sitt eget egg før det fylles opp. Her er det mange muligheter, vi endte opp med et lilla glitteregg. Handleliste her er decoupagelim, glitter, fjær, silkebånd og et delbart egg, og så trenger du lim og en pensel.

Her er det lagt på lim utenpå egget, og så er det strødd glitter på limet. Pynten er limt utenpå når glitteret er tørt.

Steg for steg anvisning på hvordan vi laget disse, med masse bilder, finner du her.


Gåsunger hører påsken til, og de kan godt være hjemmelagde. For å lage disse trenger du ikke kjøpe inn noe, men du trenger lim, servietter eller silkepapir, og kvister.

Her er silkepapiret klippet opp i små biter, som så er bløtt opp og strullet til en kule. Disse kulene er så limt på kvister. Tipper mor liker våre hvite, og barna vil lage med tusen farger. :)

Steg for steg anvisning på hvordan vi laget disse, med masse bilder, finner du her.


Neste idè er nålefiltede egg. Dette er ikke for de minste barna, for nålen er skarp, men de litt større klarer dette fint. Handleliste her er kardet ull, filtenål, isoporegg, fjær, silkebånd og hyssing, og så trenger du lim til opphenget.

Dette er ull som er filtet på et isoporegg med en filtenål. Litt ull er lagt på egget, og så stikkes filtenåla gjennom ullen og ned i egget, mange ganger. Ullen vil da tove seg sammen og feste seg til egget.

Steg for steg anvisning på hvordan vi laget disse, med masse bilder, finner du her.


Disse eggene har vi dekorert med påskeserviettene fra i fjor. Silkebånd til oppheng er det eneste du trenger å kjøpe, og så trenger du decoupagelim, servietter og egg.

Her er egget dekket med lim, et motiv fra en serviett er lagt i limet, og så er det strøket på et lag lim til oppå motivet. Dette er det decoupage opprinnelig er, nemlig å dekke former med papirbiter og lim. Vi har ikke noe godt norsk ord for decoupage, og det er derfor mange syns det høres vanskelig ut. :)

Steg for steg anvisning på hvordan vi laget disse, med masse bilder, finner du her.


Sjuende idè i rekken her er påskeegg til godteriet, men som i stil passer voksne like godt som barn. Lyseblått er inn akkurat nå, og eggene er uansett morsomme å lage. Her sier handlelisten bare hobbymaling, en pastell og en svart, og så trengs det pensler.

Her er eggene malt lyseblå først, og så er de pusset med en våt klut med litt sort maling på. Bokstavene er malt på med en tynn pensel.

Steg for steg anvisning på hvordan vi laget disse, med masse bilder, finner du her.


Siste idè denne gangen er dette søte paret. Prikkete kyllinger som kan sitte på en hylle og dingle med bena. Handleliste her er hobbymaling, bevegelige øyne og oransje filt, og så trengs det en garnstump til bena pluss lim og pensler.

Her er eggene malt i en grunnfarge, og har fått prikker i en annen farge. Nebbet, føttene og kammen er likesidede trekanter klippet ut i filt, så det trengs ingen store ferdigheter for å få det til.

Steg for steg anvisning på hvordan vi laget disse, med masse bilder, finner du her.


Oppsummert blir handlelisten slik:
- Gipspulver og en gipsform. Vi brukte en halv kilo til 8 gipsegg og et eggetre.
- 10 mm bredt silkebånd i et par farger.
- Spraymaling, en farge til hvert barn.
- Hobbymaling. Gul, grønn, svart, et par pastellfarger holder lenge.
- Bevegelige øyne, ca 5 mm størrelse.
- Fjær, en farge til glitteregget, og en farge til nålefiltingen.
- Kardet ull, en liten pakke holder til mange egg.
- En bit oransje filt.
- Delbare pappegg og isoporegg.
- Decoupagelim, et klart lim, og gjerne en limpistol.
- Strøglitter.

Ellers er det:
- Kvister
- Tomme hermetikkbokser
- Utblåste egg
- Litt garn
- Servietter eller silkepapir
- Pensler

Sissel :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar